Vandaag in De Telegraaf: 'Jopie Parlevliet komt terug op tv'

Vandaag in De Telegraaf: 'Jopie Parlevliet komt terug op tv'

 

Jopie Parlevliet, het alter ego van cabaretier Richard Groenendijk, is niet definitief van de buis verdwenen. Hoewel RTL is gestopt met De Jopie Parlevlietshow, ziet de cabaretier nog genoeg mogelijkheden voor zijn typetje van de Rotterdamse diva op televisie.
 
"De deur bij RTL is wel dichtgegooid, dus daar zie ik haar niet meer terugkeren. Al zijn de banden met RTL nog prima hoor. Maar er zijn nog genoeg openingen op andere plekken waardoor ik wel durf te stellen dat Jopie gewoon nog terugkomt op tv. Wellicht bij SBS. Alleen niet op korte termijn in verband met mijn nieuwe theatershow. Dat gaat nu even voor",zegt hij tegen Radio 10.

 

Groenendijk zegt veel te danken te hebben aan zijn tv-optredens van de laatste jaren: "Het heeft zeker veel gedaan voor mijn bekendheid, door Ranking the Stars heb ik bijvoorbeeld veel jong publiek in mijn zaal, omdat ze me daarvan kennen. Maar ik wil ook geen sletje van de tv worden, ik ga niet overal zomaar zitten bedoel ik. Ik zit nu bijvoorbeeld bij SBS in Wat Vindt Nederland?. En daar lijkt nog wel een vervolg op te komen. Maar theater zal altijd mijn corebusiness blijven."

 

< Terug